Union laat geen steek vallen en wint eenvoudig van Eupen

23 december om 17:56

Vlak voor Kerstmis heeft Union geen cadeaus uitgedeeld. De leider haalde het bij KAS Eupen met 1-2 en loopt zo weer (voorlopig) uit op de concurrentie.

Kohlfeldt koos voor een defensieve aanpak tegen Union. Finnbogason verdween uit de ploeg. Van Genechten mocht starten. Bij Union was Nilsson geschorst Rodriguez kwam daardoor in de aanval te staan met Amoura.

De voorbije twee maanden kon Eupen niet meer winnen in de Jupiler Pro League en zaterdag zat een stunt er nooit in. Union had de match meteen onder controle en kwam via – wie anders dan – Amoura na 21 minuten op voorsprong. Hij reageerde het snelst doen de doelman van Eupen een bal half keerde.

Nog voor de eerste helft om was, was de match al gespeeld. Puertas verdubbelde goed een minuut na de openingsgoal de score. Eupen kon geen vuist maken en was vooral blij dat Union van het gaspedaal bleef.

Aansluitingstreffer uit het niets
Meteen in het begin van de tweede helft deed Rodrigues de netten weer trillen, maar na een tussenkomst van de VAR kwam de 0-3 niet op het spel. Vlak voor de rust nam de VAR trouwens nog lang de tijd om een handsbal van Keita in de eigen 16 te checken, maar toen was er niet aan de hand.

In de Oostkantons had Moris een rustige avond De doelman van Union was een toeschouwer, een toeschouwer die zich plots wel moest gewonnen geven. Na wegglijden van Burgess kreeg Eupen zijn eerste bal tussen de palen in het tweede bedrijf. Davidson tekende voor de 1-2. Het doelpunt inspireerde Eupen evenwel niet en de stand veranderde nadien ook niet meer. .