'Voetbalcommentator Snelders (64) gearresteerd na klacht over exhibitionisme'

'Voetbalcommentator Snelders (64) gearresteerd na klacht over exhibitionisme'

06-12-2023 18:20 Laatste update: 07-12-2023 09:25
53

Voormalig assistent-bondscoach Eddy Snelders zit in nauwe schoentjes. De 64-jarige man werd afgelopen weekend namelijk gearresteerd op verdenking van zedenfeiten.

Met dat bericht komt Het Laatste Nieuws naar buiten. Een buurvrouw diende een klacht in tegen hem wegens exhibitionisme, waarna hij werd gearresteerd. Het zou gaan om een veertigtal feiten in de kantoren van het bouwbedrijf van Snelders en zijn zonen.

Snelders heeft de feiten ook bevestigd en is inmiddels weer op vrije voeten. "De man is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder strenge voorwaarden vrijgelaten", klinkt het bij het Antwerpse parket. Snelders is inmiddels ook in behandeling bij een psychiater voor zijn afwijkend seksueel gedrag, al betwist hij wel dat het om veertig feiten gaat.

De 64-jarige Snelders was als voetballer actief van 1976 tot 1997 en kwam uit voor onder meer Royal Antwerp FC, KSC Lokeren, Lierse SK, Standard, KV Kortrijk en Germinal Ekeren. Na zijn loopbaan was hij hulptrainer bij de Rode Duivels en werkte hij ook als voetbalcommentator.