Xavi blij met rentree Frenkie: 'Zijn afwezigheid gevoeld'

Xavi is opgelucht bij FC Barcelona: 'Hij draagt het gewicht van het team'

24 november 2023 om 16:12

FC Barcelona-trainer Xavi is opgelucht dat hij weer kan beschikken over Frenkie de Jong. Het gemis van de 26-jarige middenvelder deed zich voelen bij de Catalanen.

De Jong stond sinds eind september aan de kant met een enkelblessure, maar hij kan zaterdag in het La Liga-duel met Rayo Vallecano zijn rentree maken. "Frenkie heeft volledig meegetraind. Hij is alweer een paar dagen bij de groep, voelt zich goed en is klaar om te spelen", vertelt Xavi op een persconferentie.

De middenvelder, die dinsdag voor het eerst vader is geworden, werd gemist. "We hebben zijn afwezigheid gevoeld, net zoals bij Pedri. Hij is een heel belangrijke speler", erkent Xavi. "Frenkie en Pedri dragen het gewicht van het team, zijn veel aan de bal."

De Jong moest onder meer de verloren El Clásico tegen Real Madrid aan zich voorbij laten gaan. Ook ontbrak hij tijdens de laatste twee interlandperiodes bij het Nederlands elftal.

Tegenover de terugkeer van De Jong staat het wegvallen van Marc-André ter Stegen. De 31-jarige doelman is nog niet voldoende hersteld van zijn rugblessure. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.