De Cremer slaat mea culpa na rood voor Bonsu Baah: "Tweede geel was correcter"

2 oktober om 18:40
Laatste update: 2 oktober om 18:43

Na de partij tussen KVC Westerlo en KRC Genk was er heel wat de toen omtrent de rode kaart voor Bonsu Baah. Bij KRC Genk begreep men er niets van en wees men met een beschuldigende vinger richting scheidsrechter Wesli De Cremer. Die blikt nu terug op zijn beslissing.

De scheidsrechter legt uit waarom hij een rode kaart gaf aan de Ghanees, die volgens hem wel een slag uitdeelde aan Van den Keybus. "Bonsu Baah houdt Van den Keybus vast en ik zie hem een slag geven in het aangezicht van de Westerlo-speler. Ik zie een vol contact met de hand en geef rood", klinkt het op de officiële kanalen van de RFBA.

Bonsu Baah moest van het veld met een rood karton, maar dat was volgens De Cremer misschien toch te streng. "Ik heb na de wedstrijd de beelden herbekeken en gezien dat het toch enkel om de vingertoppen ging. Daaruit moet ik concluderen dat de rode kaart een heel strenge beoordeling was en dat een tweede gele kaart een juiste beslissing was geweest", aldus De Cremer.

Onder meer Bilal El Khannouss liet zich na de wedstrijd ook bijzonder kritisch uit over De Cremer. Het Bondsparket vroeg echter toch om een schorsing van drie speeldagen (waarvan één effectief). Bij Genk ging men niet akkoord met dat voorstel.