'Standard houdt Younes achter de hand voor Alzate'

UPDATE: 'Standard vertrouwt erop dat transfer Alzate tijdig in orde geraakt'

6 september 2023 om 17:19
Laatste update: 6 september 2023 om 17:19

Standard Luik haalde de voorbije uren Isaac Hayden en Moussa Djenepo binnen en staat op een zucht van Kamal Sowah van Club Brugge. Daar blijft het mogelijk niet bij op Sclessin. De Luikenaars willen ook nog een creatievere middenvelder aan hun selectie toevoegen. Oude bekende Steve Alzate is kandidaat, net als Amin Younes.

Volgens Sacha Tavolieri behoudt Standard nog steeds goede hoop op een terugkeer van Alzate. De Colombiaanse Engelsman heeft alvast aangegeven dat hij graag nog eens naar Luik wil afzakken. Met zijn club, Brighton & Hove Albion, is voorlopig echter nog geen akkoord gevonden. Afgelopen seizoen maakte Alzate als huurling grote sier op het Luikse middenveld.

Mocht die deal toch niet van de grond geraken, heeft Standard al een plan-B op het oog. De 30-jarige Younes is ook op de radar verschenen. Het cv van de Duitser oogt in ieder geval fraai, met onder meer Borussia Mönchengladbach, Ajax en Napoli. De laatste jaren zit zijn loopbaan echter in het slop. Na een passage bij Saoedi-Arabië speelde Younes vorig seizoen vooral tweede viool bij Utrecht FC. Momenteel is de Duitse spelmaker annex aanvaller transfervrij. Hij onderhoudt zijn conditie bij Gladbach, maar daar ligt geen contract voor hem klaar.

Update: Journalist Sacha Tavolieri is met een update gekomen over de transfer van Steven Alzate naar Standard Luik. De Colombiaan moet op huurbasis terugkeren naar de Rouches. Zelf heeft Alzate een akkoord, maar nu wordt het nog een race tegen de tijd om de deal voor het verstrijken van de mercato te beklinken.

Update: De komst van Alzate is door Standard nog altijd officieel bekendgemaakt. De Rouches maken zich voorlopig geen zorgen. Volgens Tavolieri vertrouwt Standard erop dat de deal tijdig rondgeraakt, met andere woorden voor woensdagavond 23u59.