Patro-OHL vroegtijdig gestaakt: Corstjens verloor bewustzijn

Patro-OHL vroegtijdig gestaakt: Corstjens verloor bewustzijn, maar is hersteld

16 juli 2023 om 22:56

Het oefenduel tussen OH Leuven en Patro Eisden is op jammerlijke wijze vroegtijdig ten einde gekomen. Rond minuut 80 verloor Patro-verdediger Wouter Corstjens het bewustzijn na een kopbalduel. De MUG moest eraan te pas komen. Intussen gaat het wel weer beter met Corstjens.

De mandekker voetbalde in onze hoogste klasse voor KRC Genk, KAA Gent en Lierse SK, al is hij vooral bekend van bij KVC Westerlo. Sinds 2019 verdedigt hij de kleuren van Patro Eisden, in eigen gouw. Met die club promoveerde Corstjens, die er ook aanvoerder is, vorig seizoen naar de Challenger Pro League. Een oefenduel tegen OHL zou op dat vlak een goede waardemeter zijn. Voor Corstjens liep het echter helemaal anders.

Bij een 0-2-achterstand ging de mandekker een luchtduel aan met OHL-spits Emmanuel Toku. Dat liep fout af. Corstjens viel op de grond en was meteen buiten westen. In totaal zou zijn black-out liefst zeven minuten geduurd hebben, meldt TV Limburg. Toen Corstjens vervolgens weer bij bewustzijn kwam, kon hij wel onmiddellijk praten.

In tussentijd waren de hulpdiensten al toegekomen. Zij behandelden hem nog een tiental minuten op het veld, waarna Corstjens werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Maaseik. De scheidsrechter besliste daarop om de laatste tien minuten van de partij niet meer af te werken en direct af te fluiten. Na een nacht observatie stelt Corstjens het nu goed, liet hij zelf weten aan TV Limburg.