'Kogel door de kerk: Ajax en Arsenal bereiken akkoord over transfer verdediger'

'Kogel door de kerk: Ajax en Arsenal bereiken akkoord over transfer verdediger'

29 juni om 20:02

Jurriën Timber gaat de overstap naar Arsenal maken, meldt De Telegraaf. Ajax is met The Gunners tot een overeenstemming gekomen over een transfersom van 42 miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot 47 miljoen euro.

Alleen een medische keuring staat een overgang van Timber nog in de weg, klinkt het. De 22-jarige verdediger bereikte afgelopen weekend al een persoonlijk akkoord met de nummer twee van het afgelopen Premier League seizoen. Timber gaat in Noord-Londen zijn krabbel zetten onder een verbintenis tot de zomer van 2028. De komende dagen staan de medische testen en presentatie op het programma.

Timber maakte begin 2020 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, nadat hij in 2014 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Amsterdam maakte. In totaal kwam hij tot 121 officiële duels in de hoofdmacht, waarin hij zes keer scoorde en viermaal aangever was. In dienst van Ajax werd Timber twee keer landskampioen en won hij eenmaal de KNVB Beker.

In 2021 werd Timber international van het Nederlands elftal. Tot dusver speelde hij vijftien interlands voor Oranje. Tijdens het afgelopen WK in Qatar was hij een vaste waarde in de ploeg van voormalig bondscoach Louis van Gaal.

Bij Ajax is Timber de derde uitgaande transfer, na Florian Grillitsch (Hoffenheim) en Youri Regeer (FC Twente). Lorenzo Lucca keert na een huurperiode terug bij Pisa, terwijl Maarten Stekelenburg is gestopt.