Alderweireld sluit comeback bij Rode Duivels niet uit: "Kalender 2023 zit al vol"

28 juni 2023 om 14:27
Laatste update: 28 juni 2023 om 14:29

In maart 2023 kondigde Toby Alderweireld nog aan te stoppen als Rode Duivel. Inmiddels heeft de verdediger zijn Royal Antwerp FC geholpen aan een titel en lijkt hij een comeback ook niet langer uit te sluiten.

Meteen na de titel gaf Alderweireld al aan dat een comeback bij de Rode Duivels mogelijk is. Bij de start van de voorbereiding voor het nieuwe seizoen herhaalt Alderweireld die woorden. Al zou een terugkeer ook nog niet voor meteen zijn.

De verdediger geeft alvast aan dat hij in het najaar van 2023 nog niet zal terugkeren bij de nationale ploeg. "In september - oktober - november zit mijn agenda vol met Europees voetbal", geeft hij aan op een persconferentie.

Maar een terugkeer in 2024 sluit hij niet uit. "In maart is een terugkeer wel mogelijk, net als deelnemen aan het EK voetbal", klinkt het bij Alderweireld. Al beseft de verdediger ook dat hij een selectie niet cadeau zal krijgen van bondscoach Domenico Tedesco. "Ik vind niet dat ik het recht heb om dan plots weer een selectie te eisen", besluit hij.