'Lommel aast naast Vetokele ook op Wouters'

Lommel aast naast Vetokele ook op Wouters: 'Maar nog andere kapers op de kust'

3 juni 2023 om 11:36

Lommel SK lijkt volgend seizoen te willen meedingen naar promotie in de Challenger Pro League. Igor Vetokele staat op de drempel van een transfer, maar daarmee is de honger van de Limburgers nog niet gestild. Ook Dries Wouters van KV Mechelen staat hoog op het verlanglijstje.

Sinds de samenwerking met de City Football Group heerst er meer ambitie in het Soevereinstadion, al beantwoordde het voorbije seizoen niet aan die verwachtingen. Lommel wist zich zelfs niet te plaatsen voor de top-zes, waardoor het in de Degradatie Play-Off aan de bak moest, weliswaar zonder zich ooit écht zorgen te hoeven maken. 

Voor de komende jaargang wil Lommel evenwel opnieuw een stap vooruit zetten. De ervaren Vetokele moet de vele jongeren helpen om een constanter niveau te halen. Zijn overstap vanuit KVC Westerlo, waar zijn contract afloopt, is zo goed als rond. In zijn kielzog zou ook Wouters kunnen neerstrijken in Lommel, weet Het Belang van Limburg. Die verdween in de winter even naar de B-kern bij Mechelen, maar door de vele blessures viste trainer Steven Defour hem toch weer op. Wouters presteerde nadien ook keurig.

Toch ziet het er niet naar uit dat de Limburger bij Malinwa zal blijven. Het voorbije anderhalf jaar werd hij namelijk gehuurd van Schalke 04. Bij de Duitse traditieclub heeft hij hoe dan ook geen toekomst meer. Lommel hoopt te profiteren, maar volgens HBvL zijn er wel 'kapers op de kust'.