La Liga-baas Tebas zegt sorry tegen Vinicius

La Liga-baas Tebas steunt toch: 'We hekelen racisten, excuses aan Vinícius'

25 mei 2023 om 08:50

La Liga-voorzitter Javier Tebas gaat door het stof. Op de Braziliaanse televisie heeft hij zijn excuses aangeboden aan Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, nadat hij hem eerder niet verdedigde in de racismerel.

Het verhaal is bekend: in het uitduel met Valencia werd Vinícius racistisch bejegend. De buitenspeler liet naderhand van zich horen en noemde Spanje een 'racistisch land'. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij Tebas, die Vinícius van repliek diende. 'Voordat je La Liga bekritiseert, is het belangrijk dat je jezelf goed informeert', schreef de competitievoorzitter.

Woensdagavond komt Tebas daarop terug. "Ik denk dat een belangrijk deel van de mensen, vooral in Brazilië, de boodschap en de intentie niet begrepen die ik had. Ik wilde Vinícius niet aanvallen, maar als de meeste mensen het wel zo hebben begrepen, dan bied ik daarvoor mijn excuses aan", zegt hij bij de Braziliaanse tak van ESPN.

"Als ik iemand kwaad heb gedaan, als men dacht dat ik zelf racistisch ben, dan is dat verre van waar. We hekelen racisten, we willen geen racisme in het voetbal", aldus Tebas.