LaLiga spreekt Vinícius vrij van rode kaart en geeft Valencia straf na racisme

LaLiga spreekt Vinícius vrij van rode kaart en geeft Valencia straf na racisme

23 mei - 23:25
15

Vinícius Junior krijgt geen schorsing na zijn rode kaart tegen Valencia afgelopen weekend. De aanvaller kreeg die prent nadat hij Hugo Mallo mogelijk had geslagen. De Braziliaanse aanvaller werd in het duel met Valencia ernstig racistisch bejegend.

Valencia daarentegen is wel flink gestraft voor het walgelijke gedrag van hun fans. De club moet voor de komende vijf wedstrijden gedeelten van het stadion dicht houden. Ook moet er een flinke boete worden afgerekend. De hoogte van het bedrag is 45.000 euro.

Volgens LaLiga was de scheidsrechter te veel onder de indruk van de situatie en had hij de rode kaart aan Vinícius Junior niet mogen geven. De Braziliaan was hevig geëmotioneerd door het incident, aangezien het niet de eerste keer was dat hij racistisch werd toegezongen.

Het racisme-incident rond Vinícius leverde de aanvaller steun op uit allerlei hoeken van de samenleving. De afgunst voor de Valencia-fans en de eerdere supporters die de Braziliaan racistisch aanvielen werd breed gedragen. Vinícius gaf zelf aan dat hij vindt dat Spanje een racistisch land is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s