Wat een duo: Cuypers en Orban dit seizoen al goed voor 50 doelpunten

22 mei 2023 om 21:37
Laatste update: 22 mei 2023 om 21:37

KAA Gent dwong zaterdag een Europees ticket af. Het had genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge om zeker te zijn van een Europees ticket. Gift Orban en Hugo Cuypers kwamen op het scorebord. Dit seizoen scoorden de twee samen al 50 doelpunten voor de Buffalo's.

Tegen Cercle Brugge scoorde Orban al zijn 6e doelpunt in de Europe Play-Offs. In de reguliere competitie had Orban al 9 doelpunten gemaakt in 10 matchen. Ook Europees viel de Nigeriaan – die pas sinds 31 januari van dit jaar voor KAA Gent speelt – al op. In de Conference League was Orban in 6 duels goed voor 5 doelpunten. Orban loopt trouwens nu 1 op 1. In 20 duels voor Gent trof hij in totaal 20 keer raak. 

Het seizoen van Cuypers mag ook meer dan gezien worden. Sinds zaterdag zit onze landgenoot aan 23 doelpunten (20 goals in de reguliere competitie + 3 goals in de Europe Play-Offs) in de Jupiler Pro League dit seizoen. Europees was Cuypers in de Conference League goed voor 6 doelpunten in 11 matchen. In de Beker van België pikte Cuypers ook 1 doelpuntje mee.

Qua aantal assisten doen Cuypers en Orban het iets rustiger aan. In 54 duels pakte Cuypers 8 keer uit met een beslissende pass.Orban zit in zijn 20 optredens voor de Buffalo's dit seizoen nog maar aan 2 assists, maar dat zal niemand hem kwalijk nemen.