PSG wil Messi behouden

The Times: PSG wil Messi tóch behouden en doet Argentijn gigantisch bod

7 mei om 23:20

Paris Saint-Germain is niet van plan afscheid te nemen van Lionel Messi. De Parijse club schorste de Argentijn onlangs nadat hij naar Saudi-Arabië afreisde, maar gaat de wereldkampioen wel een nieuw bod doen. 

Volgens The Times klopt er niets van de geruchten dat PSG in de zomer Messi laat gaan. FC Barcelona lijkt zich al voor te bereiden op de komst van de speler en ook Inter Miami CF en Al-Hilal hopen op de komst van de aanvaller. Messi heeft nog niet besloten wat hij gaat doen en heeft de club om meer tijd gevraagd om tot een besluit te komen.

PSG is van plan Messi de bestbetaalde speler te maken die Champions League-voetbal kan spelen. Barcelona doet er alles aan om een aantrekkelijk salaris te bieden aan Messi en moet ongeveer 200 miljoen euro zien te besparen. Al-Hilal wil Messi 400 miljoen euro bieden verspreid over twee jaar, maar de speler ziet dat Cristiano Ronaldo het moeilijk heeft in de competitie en heeft daarom zijn bedenkingen.

Inter Miami probeert ook nog altijd Messi aan te trekken. De club van David Beckham heeft de transferkosten flink gedrukt om ruimte over te houden voor Messi. De MLS wil de Argentijn naar de competitie om ook meer aandacht te genereren voor het WK 2026, dat onder meer in de Verenigde Staten wordt afgewerkt. De kosten van Messi zouden worden verspreid over de dertig clubs die in de competitie actief zijn.