'Voorstel Barça aan duo: salarisverlaging en verlengen'

'Barça moet kosten drukken en hoopt dat duo voor lager salaris verder wil'

7 mei 2023 om 12:14

FC Barcelona wil binnenkort om tafel met Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen. De Catalanen moeten de salariskosten terugdringen om te voldoen aan de Financial Fair Play-regels van La Liga. De club hoopt op de medewerking van de Nederlandse middenvelder en Duitse doelman, meldt Mundo Deportivo.

Barça moet zo'n tweehonderd miljoen euro besparen, zodat het onder meer Lionel Messi kan terughalen. De koploper van La Liga wil daarom onderhandelen met de grootverdieners in de selectie van Xavi, waartoe De Jong en Ter Stegen behoren. De middenvelder en de keeper reikten de club tijdens de coronapandemie al de helpende hand en ze kunnen nu een soortgelijk verzoek verwachten.

MD weet dat Barcelona zal vragen om een salarisaanpassing voor De Jong en Ter Stegen, zodra het eindoordeel van La Liga binnen is. Het jaarsalaris van de twee moet omlaag, maar het totale bedrag blijft hetzelfde doordat hun contracten met twee of drie jaar verlengd worden. De ex-Ajacied ligt momenteel tot medio 2026 vast in Camp Nou, de verbintenis van Ter Stegen loopt in de zomer van 2025 af.

Barça moet ook opnieuw onderhandelen met Ousmane Dembélé, aangezien de Fransman al in 2024 transfervrij is. De Catalanen probeerden het vorig jaar al bij Sergio Busquets en Gerard Piqué, maar dat was tevergeefs. Doordat de verdediger uiteindelijk besloot te stoppen werd alsnog op zijn salaris bespaard.