Club Brugge, Antwerp en Anderlecht gelinkt aan Kouame Autonne

Tavolieri: ‘Ivoriaanse verdediger nog steeds op lijstje als vervanger Sylla’

13 juli 2023 om 17:12
Laatste update: 13 juli 2023 om 17:12

Flink wat Belgische clubs durven in de transferperiode weleens te strijden voor dezelfde speler. Dat dreigt ook deze zomer weer te gaan gebeuren voor Kouame Autonne Kouadio, die zich in de kijker heeft gespeeld van drie Belgische topclubs.

De Waalse journalist Sacha Tavolieri meldt namelijk dat RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC én Club Brugge het vizier hebben gericht op Autonne, een 22-jarge centrale verdediger uit de Verenigde Arabische Emiraten. De genaturaliseerde verdediger, die in Ivoorkust is geboren, komt in de VAE uit voor topclub Al-Ain FC, waar hij een sterkhouder is.

De linksvoetige verdediger kan nu echter de stap richting België zetten. Antwerp zoekt naar een vervanger voor de vertrekkende Willian Pacho, terwijl Club Brugge ook al speurt naar een mogelijke opvolger voor Abakar Sylla. Verder kan paars-wit achterin ook wat concurrentie gebruiken.

Update: Sacha Tavolieri meldt dat verdediger Kouame Autonne Kouadio nog steeds op het transferlijstje van Club Brugge staat. Met het nakende vertrek van Abakar Sylla is Blauw-Zwart op zoek naar verdedigende versterking. Zijn salaris kan echter een struikelblok worden.