1. FC Köln riskeert grote straf

FC Köln krijgt zware straf van de FIFA na overtreden regels: club stapt naar CAS

30 maart 2023 om 07:47

1. FC Köln mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. Die straf kreeg het opgelegd van de FIFA, omdat de Duitse club vorig jaar regels omtrent het aantrekken van een speler zou hebben overtreden. Köln is het er niet mee eens en stapt naar het CAS.

Köln kreeg de straf van de FIFA omdat het vorig jaar regels zou hebben overtreden bij het aantrekken van de talentvolle spits Jaka Cuber, die overkwam van Olimpija Ljubljana. De huidige nummer dertien van de Bundesliga zou hem hebben aangespoord zijn contract te ontbinden bij de Sloveense club, waarna hij een contract tekende in Keulen. 

Olimpija Lubljana liep daardoor een vergoeding mis. De wereldvoetbalbond bestrafte Cuber vervolgens met een boete van 51.750 euro en een schorsing van vier maanden, terwijl Köln de komende twee transferperiodes geen inkomende transfers mag verrichten. Die Geißböcke Effzeh stappen naar het sporttribunaal CAS, en laten weten dat Potocnik de verbintenis met zijn vorige werkgever verbrak 'na meerdere contractbreuken door de club.'