Rode Duivel Januzaj viert debuut in de Super Lig bij Gent-tegenstander Basaksehir

Rode Duivel Januzaj viert debuut in de Super Lig bij Gent-tegenstander Basaksehir

03-03-2023 22:02
1

Adnan Januzaj heeft zijn eerste minuten gemaakt voor het Turkse Basaksehir. De Rode Duivel deed dit in de verloren uitwedstrijd tegen Alanyaspor, het werd 1-0. De 28-jarige rechtsbuiten is in februari op huurbasis overgekomen van het Spaanse Sevilla FC.

Januzaj kwam bij Sevilla weinig aan spelen toe en mag zich nu bewijzen bij Basaksehir. In de Turkse Super Lig. krijgt Januzaj de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Januzaj heeft vijftien wedstrijden als Rode Duivel achter zijn naam staan. Bij Basaksehir speelt Januzaj met een aantal oude bekenden: de Algerijn Ahmed Touba (ex-Club Brugge) en de ex-RSC Anderlecht spelers Lucas Biglia en Stefano Okaka.

Januzaj heeft er al een flinke voetbalcarrière opzitten, hij werd weggeplukt uit de jeugd bij Anderlecht door Manchester United. Vervolgens werd hij verhuurd aan Borussia Dortmund en Sunderland AFC. Hierna verkocht Manchester United de buitenspeler aan Real Sociedad. Bij Real Sociedad vertrok onze landgenoot transfervrij naar Sevilla, de ploeg die hem nu verhuurt aan Basaksehir.

 Januzaj is aankomende donderdag weer in zijn thuisland, dan neemt hij het met Basaksehir op tegen KAA Gent in de achtste finales van de Conference League.