Vandevoordt spreekt over vertrek bij KRC Genk: "Een mooi plan voor mij"

Vandevoordt spreekt over vertrek bij KRC Genk: "Een mooi plan voor mij"

12 februari 2023 om 16:02

KRC Genk is bezig aan een sterk seizoen en kan deze campagne rekenen op een sterke Maarten Vandevoordt. De doelman is één van de uitblinkers bij Genk en heeft daarmee al een transfer naar RB Leipzig verzilverd. Hij legt ook uit waarom hij voor de Duitse club koos.

In een gesprek op de officiële kanalen van Genk verklaart Vandevoordt zijn keuze voor de Duitse club. "Leipzig is een topteam in Duitsland. Ze hebben ook een mooi plan voor mij uitgestippeld", geeft Vandevoordt aan.

Leipzig schoot al snel in actie en wist Vandevoordt al even geleden in huis te halen. Het leent hem voorlopig nog uit aan Genk. "Ik kan een tijdje langer in Genk blijven om wedstrijden te spelen en ervaring op te doen. Soms voel je gewoon dat het juist zit", aldus de belofteninternational.

Door de deal zou Vandevoordt nog tot medio 2024 in Genk blijven, maar RB Leipzig-directeur Max Eberl gaf onlangs nog aan dat een overgang komende zomer ook mogelijk is. Daar wil en kan Vandevoordt nog geen uitsluitsel over geven. "Mijn focus ligt nu bij Genk. Op dit seizoen ... en misschien ook volgend seizoen", besloot de doelman.