De Camargo (ex-Mechelen) getuigt over teleurstelling van Brazilië na uitschakeling

12 december 2022 om 10:00

Als de teleurstelling bij de Rode Duivels al groot was, dan was die het zeker bij de nationale ploeg van Brazilië. Igor De Camargo (ex-Standard) getuigt over het verdriet van de natie. “Er is veel gevloekt”, klinkt het bij de spits. 

De voormalige spits van onder andere Standard en Mechelen woont ondertussen al een halfjaar terug in Brazilië. De Camargo gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws. De voormalige spits keek samen met vrienden en familie naar de kwartfinale van de Selecao. Een frustrerende partij bleek later. Kroatië was een stugge tegenstander en toonde haar veerkracht nadat Neymar het verlossende doelpunt leek te scoren. Penalty’s moesten voor een winnaar zorgen en Kroatië hield het hoofd koel. “Er is veel gevloekt”, vertelt De Camargo. “Gelukkig zijn er geen glazen gesneuveld. Al scheelde het niet veel.”

De voormalige spits getuigt over de absolute gekte die in het land hangt tijdens het toernooi. In Brazilië leek niemand wakker te liggen van een WK in de winter. “Tijdens het WK staat heel het land op zijn kop”, aldus De Camargo. “Als Brazilië speelde, werkte niemand. Banken, zelfs supermarkten.” 

De teleurstelling was dan ook gigantisch toen Kroatië de beslissende penalty voorbij Alisson trapte. “Deze uitschakeling komt hard aan. Het was een realitycheck”, aldus De Camargo. “Brazilië stuitte op een fysiek ijzersterk team met veel ervaring. Lovren, Modric, Brozovic. Geloof mij: tegen die mannen speel je liever niet.”