Agüero over relletje met Weghorst: 'Oké, maar je praat niet met Messi'

10 december 2022 om 16:45

Het voorval tussen Wout Weghorst en Lionel Messi lijkt op een groot misverstand te berusten. De Argentijnse ster snauwde in de catacomben naar de spits van Oranje, die het ook aan de stok kreeg met Sergio Agüero.

De aanwezige journalist Daniël Nohra meldt dat Weghorst zijn bewondering wilde uiten voor Messi, die echter niet begreep waarom de Nederlander hem stond aan te kijken. "Waar kijk je naar, idioot. Loop door", snauwde de Argentijnse ster, die ook Louis van Gaal al de maat nam.

Volgens Nohra begreep Weghorst de opmerking van Messi niet en wees hij op zijn gebrekkige Spaans, waarna hij in een discussie verwikkeld raakte met Lautaro Martínez. Hoewel ex-Ajacied Lisandro Martínez de gemoederen probeerde te bedaren, riep ook oud-prof Sergio Agüero 'hou je mond' naar de aanvaller.

Agüero deelt in Argentijnse media zijn versie van het verhaal. "Het was de nummer negentien (Weghorst, red.) We kwamen naar binnen en hij begon te roepen: Hey Messi, hey Messi. Leo draaide zich om en keek naar hem. Daarna zei hij dat", doelt de ex-spits van Manchester City op de 'idioot-uitspraak'.

"Ik zei dat hij zijn mond moest houden", vervolgt Agüero over het akkefietje met Weghorst. "Waarom ga je met hem praten? Je weet dat dat de emoties hoog zijn. Ik zei dat hij zijn mond moest houden. Daarna zei hij: Zeg niet tegen me dat ik stil moet zijn. Ik zei: Oké, maar je praat niet met Messi. Dat is alles. Ik zei: Oké, dan schudden we de handen en ik wens je veel succes verder."