'Wat Salah kan dat kan ik ook, maar ik heb nooit bij een grote club mogen spelen'

9 november 2022 om 23:30

Vincent Aboubakar is niet onder de indruk van de kwaliteiten van Mohamed Salah. Volgens de spits van Kameroen en Al Nassr is hij minstens net zo goed als de Egyptenaar, alleen heeft de Kameroener nooit de kans gekregen om dit op het hoogste niveau te laten zien. 

"Ik ben totaal niet onder de indruk van hem", vertelt de spits in gesprek met 90FootballFr. "Wat hij kan dat kan ik ook. Ik heb het alleen nooit bij een grote club mogen laten zien. Natuurlijk is hij nu een van de meest scorende spelers in de Premier League, maar dit is dan ook mijn eigen mening. Ik snap dat mensen daar kritiek op hebben, maar ik ben van mening dat hij echt niets speciaals doet."

Aboubakar speelt op dit moment in Saoedi-Arabië bij Al Nassr. De aanvalsleider verliet in 2010 zijn geboorteland Kameroen om zijn voetbaldroom achterna te gaan in Frankrijk. Hij speelde voor Valenciennes FC en FC Lorient, alvorens hij vertrok naar FC Porto. Daar stond de spits zes jaar onder contract voordat hij naar het Turkse Besiktas vertrok, de club waar hij in 2016 al één jaar op huurbasis speelde. In 2021 vertrok Aboubakar naar Saoedi-Arabië. 

Als aanvoerder van Kameroen zal Aboubakar ook te zien zijn op het WK in Qatar. Hij speelde 88 wedstrijden voor zijn thuisland en maakte daarin 33 goals. In de poulefase neemt Kameroen het op tegen Brazilië, Servië en Zwitserland.