Vandereycken maakt eigen WK-selectie: geen Debast, wél Faes

27 september 2022 om 12:16
Laatste update: 27 september 2022 om 12:24

Voormalig bondscoach René Vandereycken mag bij Het Nieuwsblad nu al zijn selectie voor het WK maken. Wout Faes en Divock Origi zijn daarbij ongetwijfeld de meest opvallende namen. 

Vandereycken laat de transfervrije Denayer voorlopig uit zijn selectie, net als Anderlecht-speler Zeno Debast. "Jason Denayer heeft meer ervaring en ook meer kwaliteiten dan Wout Faes, maar hij zit voorlopig zonder club. Over Koni De Winter heb ik lang getwijfeld, maar Faes heeft dan weer meer ervaring dan De Winter en dan Zeno Debast. Intrinsiek hebben die laatste twee misschien meer kwaliteiten, maar op dit moment vind ik dat Faes verder staat."

Origi is voor hem een zekerheid in de aanval. “Als invaller heeft Origi zijn waarde zowel bij de Rode Duivels als bij Liverpool al bewezen. Hij kan scoren tijdens zo'n invalbeurt en goed invallen is een specifieke kwaliteit die nuttig kan zijn op een groot toernooi. Ik weet niet of Openda een goede invaller is, vandaar. Origi kent de groep bovendien goed."

De volledige selectie van Vandereycken bestaat uit: Courtois, Mignolet, Casteels, Sels, Alderweireld, Faes, Vertonghen, Boyata, Dendoncker, Theate, Castagne, Meunier, Carrasco, Onana, Witsel, Tielemans, Vanaken, Trossard, Doku, Batshuayi, De Ketelaere, Lukaku, E. Hazard, T. Hazard, De Bruyne en Origi.