Jonge Rode Duivels met Doku en Verschaeren spelen twee derby’s tijdens break

22 september 2022 om 17:58

De jonge Rode Duivels met onder andere Yari Verschaeren van RSC Anderlecht en Jeremy Doku van Stade Rennes gaan twee vriendschappelijke duels spelen. Dat schrijft Sudinfo. 

Jacky Mathijssen is van plan gebruik te maken van de korte interlandbreak. Ook zijn team moet klaargestoomd worden voor het Europees kampioenschap van de U21 dat zal plaatsvinden in juni 2023. De Belgen profiteren van de competitie stop om twee vriendschappelijke derby's te spelen, vrijdag in Leuven tegen Nederland en maandag in Valenciennes tegen Frankrijk. 

Voor deze twee wedstrijden heeft coach Mathijssen 25 spelers opgeroepen. Eerder werden de namen van Verschaeren en Doku al genoemd. Toch twee Duivels die al mogen proeven hebben van interlandvoetbal op het hoogste niveau. 

"Doku is uit voorzorg in de U21's gelaten omdat hij te weinig speeltijd heeft en bij de U21's minuten kan krijgen, dus het is een manier voor hem om zich te laten zien", legt Roberto Martinez uit, die in november zijn 26-koppige selectie voor het WK in Qatar zal onthullen.