'Dortmund vindt vervanger voor Haller en meldt zich bij FC Köln'

7 augustus 2022 om 13:31
Laatste update: 7 augustus 2022 om 13:34

Borussia Dortmund heeft een tijdelijke vervanger voor Sébastien Haller gevonden. Volgens Sport1 staat de Bundesliga-topclub op het punt om Anthony Modeste over te nemen van FC Köln.

Dortmund en Köln zijn nog in onderhandeling, maar een akkoord laat naar verwachting niet lang meer op zich wachten. Die Schwarzgelben zijn bereid om vier à vijf miljoen euro te betalen. Voor Modeste ligt een contract voor één seizoen klaar in het Signal Iduna Park. De ervaren spits zou fors meer gaan verdienen dan de 3,5 miljoen euro die hij krijgt in Keulen, waar hij nog één jaar vast lag.

Met de komst van de 34-jarige sterke Fransman speelt Dortmund in op de afwezigheid van Haller. Bij de ex-spits van Ajax werd kort na zijn transfer voor 31 miljoen euro teelbalkanker geconstateerd. De tumor bleek kwaadaardig te zijn, waardoor de Ivoriaan chemotherapie moet ondergaan. Daardoor is hij sowieso meerdere maanden uit de roulatie.

Modeste, die 1.87 meter lang is, scoorde het afgelopen seizoen twintig keer in 32 Bundesliga-duels. Zaterdag stond jeugdproduct Youssoufa Moukoko nog in de spits bij Dortmund tijdens de 1-0 zege op Bayer Leverkusen. Het grote talent (17) werd geflankeerd door Donyell Malen en Karim Adeyemi.