Benfica zo goed als zeker door in CL, Vertonghen zit negentig minuten op de bank

3 augustus 2022 om 08:14
Laatste update: 3 augustus 2022 om 08:41

Het moet raar lopen wil het Benfica van Jan Vertonghen niet de play-offs van de Champions League bereiken. Het won voor eigen publiek overtuigend met 4-1 van Midtjylland.

Benfica - Kopenhagen 4-1
Benfica had geen kind aan Midtjylland. Vertonghen zat overigens negentig minuten op de bank. Zijn ploeg stond door goals van Gonçalo Ramos (2x) en Enzo Fernández al na veertig minuten op een 3-0 voorsprong. Ramos maakte na een uur spelen zijn derde treffer van de avond en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Pione Sisto deed nog wel iets terug, waardoor de kans op een stunt nog enigszins in leven blijft.

Ludogorets - Dinamo Zagreb 1-2
Voor Ludogorets dreigt uitschakeling in de Champions League. Dino Peric scoorde al na zes minuten voor Dinamo Zagreb en na een ongelukkig eigen doelpunt van Padt stond het drie minuten later al 0-2. De aansluitingstreffer volgde al snel en werd gemaakt door Bernhard Tekpetey, maar meer goals vielen er niet.

Sheriff - Viktoria Plzen 1-2
Sheriff Tiraspol uit Moldavië verloor thuis van Viktoria Plzen: 1-2. Ibrahim Akanbi Rasheed opende na 37 minuten de score vanaf de penaltystip, waarna Tomás Chorý vier minuten later ook scoorde, maar dan voor Plzen. In de tweede helft besliste Pavel Bucha de eindstand op 1-2. Sheriff staat op de rand van uitschakeling, maar de nederlaag is in Tsjechië om te buigen.