Lynen keert terug bij Union: "Dit voelde erg goed"

26 juli 2022 om 10:35

Senne Lynen streek twee seizoenen geleden naar bij Union Saint-Gilloise waarmee hij promotie naar 1A afdwong. Het sprookjesjaarvan Union van vorig seizoen was voor Lynen minder sprookjesachtig. Op speeldag 10 tegen Cercle Brugge geraakte hij zwaar geblesseerd aan de knie en kwam niet meer in actie. Op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen stond Lynen opnieuw aan de aftrap bij Union.

In een interview met Het Nieuwsblad sprak Lynen over zijn terugkeer in de ploeg van USG. “Het voelde erg goed, het is leuk om opnieuw op het veld te kunnen staan.” Lynen stond tegen STVV in de basiself van Karel Geraerts en werd twintig minuten voor tijd gewisseld voor Arnaud Dony.

“De aanloop naar deze wedstrijd was misschien wel een beetje apart", zei Lynen die daarmee wees op zijn lange revalidatie. "Het is fantastisch dat ik opnieuw competitiewedstrijden kan afwerken”, aldus de middenvelder van Union.

Lynen staat op speeldag 2 in het Dudenpark met Union tegenover Sporting Charleroi. De Brusselaars gaan op zoek naar hun eerste driepunter van het seizoen. Charleroi mikt dan weer op een 6 op 6.