Buffel tipt bestuur van KRC Genk: "Die twee kunnen ze goed gebruiken"

25 mei 2022 om 11:00

KRC Genk staat voor grote veranderingen en zal deze zomer flink wat werk hebben op de transfermarkt. Niet alleen een nieuwe coach, maar ook flink wat nieuwe spelers. Thomas Buffel geeft het bestuur van Genk alvast raad.

Dat Wouter Vrancken binnenkort wordt voorgesteld als de nieuwe coach van Genk lijkt zo goed als zeker te zijn. Bij KV Mechelen wist hij indruk te maken en volgens Buffel moet Genk ook proberen om twee spelers van Malinwa over te nemen.

"Ik vind Rob Schoofs een hele goede, net als Nikola Storm", zegt hij bij TV Limburg. "Dat zijn jongens die Genk toch kan gebruiken en het zou ook wat Belgische identiteit aan de ploeg geven. Genk miste dit jaar toch wel wat spelers die voor extra vuur in de ploeg zorgden", aldus de trainer.

Eerder raakte al bekend dat Genk interesse toont in Storm, die onder andere Theo Bongonda zou kunnen vervangen bij de Limburgers. Schoofs zou op het middenveld dan weer de concurrentie moeten aangaan met onder andere Bryan Heynen, Patrik Hrosovsky, Aziz Ouattara en Kristian Thorstvedt, al wordt die laatste ook gelinkt aan een vertrek.