Aanvoerder van Rusland en 'lafaard' Dzyuba reageert: 'Trots om Russisch te zijn'

2 maart 2022 om 23:03

Artem Dzyuba heeft zich uitgesproken over de Russische inval in Oekraïne. De aanvoerder van het Russische elftal klimt in de pen, nadat hij onder meer door de Oekraïense verdediger Vitaliy Mykolenko van Everton was uitgemaakt voor 'lafaard'.

Mykolenko verweet het Dzyuba en de andere Russische internationals dat zij zich in stilzwijgen hullen. 'Terwijl jullie zwijgen, worden er mensen gedood in Oekraïne. Het zal jullie nooit vergeven worden', schreef de linksback op Instagram.

Dzyuba ziet zich daarom genoodzaakt om te reageren op de kritiek. 'Tot voor kort wilde ik niet praten over de gebeurtenissen in Oekraïne', stelt hij in zijn statement. 'Niet omdat ik bang ben, maar omdat ik geen politicus ben. Maar ook ik heb zo mijn ideeën, net als iedereen. Ik ben tegen alle vormen van oorlog. Ik vind het eng', benadrukt hij.

De 33-jarige aanvaller van Zenit Sint-Petersburg plaatst tegelijkertijd zijn vraagtekens bij de schorsingen die de FIFA en UEFA hebben opgelegd. 'Waarom wil iedereen dat voetbal en politiek gescheiden moeten blijven, maar is dit opeens niet meer zo als het om Rusland gaat? Ik snap niet dat atleten nu moeten lijden.'

Ook neemt Dzyuba het op voor het Russische volk. 'Ik ben tegen oorlog, maar ik ben ook tegen discriminatie gebaseerd op nationaliteit. Ik schaam me niet omdat ik Russisch ben. Ik ben trots om Russisch te zijn. Hoeveel woede, vuil en gal er nu over de Russen heen komt is ongekend. Mensen die nog dreigementen willen sturen moeten in de rij gaan staan. De oorlog komt ooit tot een einde, maar menselijke relaties niet. Hou dat in je achterhoofd.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Artem Dzyuba (@artem.dzyuba)