KAA Gent geeft update over stadion: "Kunnen niet naar de Brico"

22 februari om 12:00

KAA Gent kan woensdagavond gewoon spelen tegen Seraing. Het stadion is voldoende hersteld om de veiligheid te garanderen, al is ook nog heel wat werk aan de winkel. 

Vrijdag kon de match niet doorgaan na zware schade aan het dak. Dirk Piens, de veiligheidscoördinator in de Ghelamco Arena, geeft aan dat het dak voorlopig maar deels hersteld is.

"De stabilisatiefase is vandaag achter de rug", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "De tweede fase is de reparatie. We willen dat gat dichtmaken, maar dat zal waarschijnlijk pas in maart gebeuren. Sinds de gelijkaardige problemen in 2020 werken we samen met een gespecialiseerde Duitse firma. Die moet dat materiaal op maat maken en tot hier brengen. Dat duurt lang. Het is niet dat we in de Brico een pak lamellen kunnen gaan kopen."

Natuurlijk is de vraag nu of het dak de volgende storm kan overleven. "Alle betrokken partijen gaan samen uitzoeken welke maatregelen nodig zijn. Je kan er vanop aan dat het nog stevig gaat waaien in de toekomst dus we moeten voorbereid zijn. We willen onze toeschouwers in alle comfort en veiligheid naar het stadion laten komen."