De Vlieger geeft de hoop op: "Deze ploeg zal niet meer beter worden"

9 oktober 2021 om 18:00

De Rode Duivels spelen zondag de troostfinale van de Nations League tegen Italië. Nadien zal er volop nagedacht moeten worden over Qatar 2022. Eddy Snelders ziet alvast geen beterschap.

Bij Sporza reageert De Vlieger op de nederlaag tegen Frankrijk. Hij stoort zich vooral aan het klassenverschil dat er die wedstrijd duidelijk werd: ”Als Frankrijk naar een hogere versnelling schakelt, dan is dat van een absoluut topniveau en hebben wij er problemen mee. We kregen dat niet meer gekeerd.”

In ieder geval zullen de Rode Duivels moeten mikken op Qatar 2022, al ziet de analist dat niet meer goed komen. Hij denkt dat de nationale ploeg ver over haar hoogtepunt heen is. "Je stelt vast dat deze ploeg niet meer beter zal worden. 2018 was wellicht de top, daar proberen de Duivels nog aan vast te houden, maar dat is niet evident”, aldus De Vlieger. 

De voormalige doelman ziet ook geen wereldploeg meer aankomen in België: “We hebben nog wereldtoppers, met Lukaku, De Bruyne en Courtois, maar daarmee heb je nog geen wereldploeg”, reageert hij.