Een nul voor Standard, nul voor Charleroi en nul voor het voetbal

"Een nul voor Standard, nul voor Charleroi en nul voor het voetbal"

05-12-2016 16:46

Na Standard Luik heeft nu ook Sporting Charleroi gereageerd op de incidenten tijdens de Waalse derby tussen beide clubs van zaterdagavond. De wedstrijd in het Stade de Pays van Charleroi werd na 70 minuten stilgelegd door scheidsrechter Serge Gumienny bij een 1-3 stand.

"Voetbal moet vooral een feest zijn", staat te lezen op de webstek van Charleroi. "Geen vertoning van slechte smaak die georganiseerd wordt door enkele onwetende of gefrustreerde fanatiekelingen die geen plaats hebben in een voetbalstadion."

"Een wedstrijd die alle kanten uitkon, werd ontsierd door de incidenten in het laatste deel van de partij. De uitslag was niet 1-3, maar wel drie keer nul: nul voor Standard, nul voor Charleroi en nul voor het voetbal. Punt aan de lijn."

De bevoegde instanties van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zullen zich nu buiten over het dossier. Standard heeft al laten weten geen supporters meer mee te nemen voor de resterende wedstrijden van de reguliere competitie. De Rouches verzetten zich wel tegen een eventuele forfaitnederlaag.

Lees ook: Standard neemt bijzonder drastisch besluit: "Geen uitsupporters meer"
Lees ook: "Standard kan er niks aandoen dat sommige gekken zich 'fan' noemen"