AC Milan laat supertalent niet vertrekken: Hij blijft ook de komende jaren

AC Milan laat supertalent niet vertrekken: "Hij blijft ook de komende jaren"

25-10-2016 13:52

Gianluigi Donnarumma speelt de komende jaren gewoon nog bij AC Milan, zo stelt bestuurder Adriano Galliani. De zeventienjarige doelman van de Italiaanse club blinkt wekelijks uit en blijft dit volgens Galliani voorlopig ook doen: een transfer zit er niet in. 

Donnarumma speelde zich vorig seizoen in de basis van de Italiaanse topclub. De jongeling is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal. "Hij zal de komende jaren speler van AC Milan zijn. Daar ben ik van overtuigd", aldus Galliani, die verwacht dat Donnarumma ook bij het Italiaanse elftal snel doorbreekt, tegenover Tiki Taka. "Ik denk dat hij Gianluigi Buffon gaat opvolgen, ook al is hij nog steeds heel goed."

Donnarumma is één van de jonge spelers waarmee AC Milan dit seizoen voor de dag komt. "Een jong team? Het is de oplossing die wij hadden bedacht, toen we realiseerden dat we niet meer op kunnen tegen de andere, rijkere topclubs", spreekt Galliani. "Italiaanse clubs kunnen niet meer spelers van honderd miljoen euro halen. Als je terug naar de top wilt, is het inpassen van jeugdspelers de enige mogelijkheid."