Beerschot helemaal afgemaakt in eigen huis: Dit is een mokerslag

Beerschot helemaal afgemaakt in eigen huis: "Dit is een mokerslag"

24-10-2016 11:25

Beerschot Wilrijk heeft een lastig weekend achter de rug. Het verloor in eigen huis met 1-3 van Dessel. Het is nog maar de tweede thuisnederlaag sinds de doorstart vanuit Eerste Provinciale. De nederlaag komt dan ook hard aan.

Centrale verdediger Jan van den Bergh slikte drie goals, dat is hij niet gewend. "We incasseerden meer doelpunten in één wedstrijd dat in de vorige zeven samen. Deze nederlaag komt aan als een mokerslag. We waren nochtans verwittigd voor de wedstrijd dat we met Dessel een sterke ploeg tegenover ons zouden krijgen. Ze speelden negentig minuten met veel lef en toonden zich scherper", zo vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

De bezoekers uit Dessel troefden Beerschot in alle opzichten af. "Het begon met een eerste doelpunt na amper vier minuten spelen. Een doelpunt uit een hoekschop. Dergelijke doelpunten trachten te voorkomen wordt een eerste werkpunt, want het overkwam ons nog al eens. Het tweede doelpunt viel net voor rust en kwam enigszins uit de lucht vallen. De in eerste instantie afgeweerde bal werd met een laag schot mooi ingeschoten door Mike Smet. Ondertussen troffen wij wel de lat maar we moeten durven toegeven dat het na een kwartier spelen al net zo goed 0-3 had kunnen staan. Onze 0-2 achterstand aan de rust was dus niet eens onverdiend."

Ook de tweede helft bracht geen soelaas meer. "Tijdens de rust vroeg de trainer ons scherper te zijn in de duels. We kwamen wel iets beter voor de dag, maar het was Dessel dat scoorde. Opnieuw op een ongelukkig moment, net nadat wij een dubbele wissel doorgevoerd hadden. Een vermijdbaar doelpunt trouwens na ongelukkig balverlies. We milderden nog tot 1-3 via een strafschop, omgezet door Hernan Losada na een overtreding op Vlad Rusu. We kregen zelfs nog een grote kans op 2-3 en een spannend slot. Uiteindelijk moesten we een zure, maar verdiende nederlaag toestaan"