'Gent krijgt minder rust dan Club, Vanhaezebrouck ontevreden over kalender'

'Gent krijgt minder rust dan Club, Vanhaezebrouck ontevreden over kalender'

30-09-2016 08:07

AA Gent won donderdagavond dan wel overtuigend van Konyaspor (2-0), het was al Club Brugge wat de klok sloeg na de wedstrijd. Hein Vanhaezebrouck is namelijk niet tevreden dat zijn jongens minder rust krijgen dat de Bruggelingen.

"Zij hadden het woensdag al over ons, terwijl we nog tegen Konyaspor moesten spelen", reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws. "In hoeverre het verschil in recuperatiedagen een rol zal spelen? Sommige ploegen verdienen het op basis van vorig seizoen om in de Champions League te staan. Dan heb je automatisch een beter programma."

Toch heeft de coach kritiek op de kalender van Club Brugge. Hij vindt dat de landskampioen bevoordeeld wordt, al wil hij Blauw-Zwart niet bij naam noemen. "Kijk, bepaalde ploegen hebben geluk. Die mogen de komende weken op zondag vier keer tegen een club spelen die in de Europa League uitkomt", is hij streng.

Club Brugge krijgt in de aanloop naar de 'Slag van Vlaanderen' twee extra rustdagen. Ook voor de topper tegen Anderlecht op 23 oktober krijgt het extra rust. In de toppers thuis tegen Genk (5/11) en op bezoek bij Anderlecht krijgt het telkens één extra recuperatiedag.