OPSTELLING: De Boeck gooit team radicaal om voor zespuntenmatch

OPSTELLING: De Boeck gooit team radicaal om voor zespuntenmatch

17-09-2016 18:50

Het is pas de zevende speeldag in de Jupiler Pro League, maar de eerste zespuntenmatch staat al op het programma. Westerlo en Royal Excel Moeskroen, de twee laagstgeklasseerde ploegen, staan zaterdag tegen over elkaar. De druk is groot bij beide teams.

Westerlo besloot deze week al in te grijpen door Bob Peeters te ontslaan. Jacky Mathijssen werd al snel gepresenteerd als zijn opvolger. Hij moet Westerlo gaan behoeden voor degradatie. Zijn missie begint zaterdag avond in Het Kuip tegen Moeskroen. Enkel Filip Daems is zijn plaats kwijtgeraakt na de 1-4 nederlaag tegen KV Kortrijk. Jarno Molenberghs is zijn vervanger.

Royal Excel Moeskroen staat voorlaatste met slecht 3 op 18. De ploeg van Glen De Boeck leed vorige week nog een pijnlijke nederlaag tegen Zulte Waregem: 1-5. Er wordt sindsdien al druk gespeculeerd over de toekomst van de coach. De Boeck zou het veld moeten ruimen bij een slecht resultaat en het bestuur zou al gesproken hebben met twee mogelijke opvolgers.

De Boeck wil zijn job redden en gooit het roer daarom radicaal om. Hij brengt vijf nieuwe namen aan de aftrap. Opvallend is dat er met Matej Delač een nieuwe doelman in de goal staat. De huurling van Chelsea maakt zijn debuut en vervangt Vagner, die met name een slechte indruk maakte tegen Zulte Waregem. Dimtri Mohamed, Daniel Graovac, Karim Essikal en Simon Diédhiou zijn ook geslachtofferd. Jérémy Huyghebaert, Thibault Peyre, Luka Stojanovic en Valentin Viola zijn de vervangers.