Club Brugge in hoek waar klappen vallen, Refaelov lang out

Club Brugge in hoek waar klappen vallen, Refaelov lang out

20-08-2016 21:35
2

Club Brugge kan de komende twee maanden geen beroep doen op Lior Refaelov. Dat liet Blauw-Zwart zaterdagavond weten via de officiële kanalen. Rafa viel zaterdag tegen KV Kortrijk (2-1 nederlaag) geblesseeerd uit.

"Lior Refaelov ondergaat maandag een operatie aan de pubis. De Israëlische aanvaller zal hierdoor 8 tot 10 weken out zijn", laat Club Brugge weten. De aanvallende middenvelder zal dus de start van de Champions League missen. Eerder was het al bekend dat Club Brugge de komende weken ook geen beroep kan doen op José Izquierdo.

Dokter Dalewyn liet zich ondertussen uit over de blessure van Refaelov. "Lior kan momenteel niet altijd pijnvrij spelen. We hebben ervaring met deze blessure en andere spelers uit de kern konden via een individueel programma hiervan volledig herstellen zonder operatie. Lior volgde ditzelfde programma, helaas niet met hetzelfde effect. Het was een optie om hem te laten doorspelen, zoals hij de voorbije 4 wedstrijden ook deed, maar we opteren voor een operatie om Lior volledig pijn vrij op z'n beste niveau te krijgen en te houden voor de rest van het seizoen."