Defour was vernederingen bij Anderlecht beu: Bier in mijn gezicht

Defour was vernederingen bij Anderlecht beu: "Bier in mijn gezicht"

16-08-2016 07:15

Steven Defour zal Anderlecht inruilen voor het Engelse Burnley. Die transfer is enigszins verrassend, want Defour moest dit seizoen meer dan ooit de patron worden bij Anderlecht. Een klein groepje fans dacht er anders over.

Defour benadrukt dat hij vertrekt bij Anderlecht door de reacties van een klein groepje fans. Hij wil niet meer strijden met zijn tegenstanders in de tribune. "Natuurlijk speelde de negatieve houding van een klein groepje fans een rol. Die beker bier die ik onlangs in mijn gezicht kreeg na Moeskroen, gaf de doorslag. Het was het kleine duwtje dat ik nog nodig had. Ja, de voorbije weken was de sfeer rond mijn persoon wel veel beter, maar zo'n hardnekkig groepje antisupporters bekeer je niet op twee matchen. Die zullen altijd blijven", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Defour heeft geen enkel probleem met zijn medespelers, noch met de technische staf. "Het was toch een positief afscheid, hoor. Al mijn ploegmaats waren blij, trainer René Weiler inbegrepen. Anderlecht is best sterk genoeg om mijn vertrek op te vangen. De driehoek Hanni-Dendoncker-Tielemans heeft gewoon tijd nodig om automatismen te vinden. Ikzelf zal trouwens altijd positief terugdenken aan Anderlecht. Ik weet dat ik hier geen prijzen heb gewonnen zoals bij Standard, maar ik verzeker je dat ik altijd alles gegeven heb. Tot de laatste minuut, had ik gezegd tegen Weiler."