OFFICIEEL: Depoitre heeft toptransfer dan toch te pakken en tekent bij Porto

OFFICIEEL: Depoitre heeft toptransfer dan toch te pakken en tekent bij Porto

08-08-2016 17:14
1

Laurent Depoitre heeft dan toch zijn langverwachte transfer afgerond. De bonkige spits leek gemaakt voor de Premier League, maar gaat bij FC Porto aan de slag. De Portugese grootmacht heeft de komst van Depoitre officieel bevestigd op Twitter.

Het stond in de sterren geschreven dat Depoitre Gent zou verlaten deze zomer. Het contract van de aanvaller zou in 2017 aflopen, maar echt happig om dat te verlengen was hij niet. Als de Buffalo's nog geld wilden vangen voor hun aanvalsleider, moesten ze hem dus wel verkopen. Hoeveel Gent ontvangt van Porto, is voorlopig niet bekend. In zijn contract staat wel een afkoopclausule van liefst 40 miljoen euro.

Depoitre tekende in het Drakenstadion een overeenkomst van vier seizoenen. Zondagavond speelde hij dus zijn laatste duel voor de landskampioen van 2015. Na afloop van de in extremis gewonnen wedstrijd nam hij al uitgebreid afscheid van de supporters, waardoor het duidelijk werd dat de spits andere oorden zou opzoeken.

Europese subtopper
Met Porto heeft Depoitre alvast een zeer mooie bestemming uitgekozen. De 27-voudige Portugese landskampioen won in haar geschiedenis onder meer twee keer de Champions League (vroeger de Europacup 1) en twee keer de Europa League (vroeger de UEFA Cup). In de Portugese havenstad zal Depoitre met rugnummer negen spelen.