Standard kan juichen in onaangekondigde oefenwedstrijd

13-07-2016 18:29

Standard werkte woensdag een onaangekondigde oefenwedstrijd af in het Nederlandse Hoenderloo. Daarin gaf het de Oekraïense club Dnjepr Dnjepropetrovsk partij. Omwille van veiligheidsreden was de wedstrijd niet aangekondigd en werd ze zonder fans gespeeld.

Een doelpuntenfestijn werd het niet. Aan de rust waren er nog geen doelpunten gevallen. Standard trok wel aan het langste eind. Op het uur vond Renaud Emond de weg naar het doel en hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Standard won zo van Dnjepr met 1-0.

Bij de Luikenaars trad bovendien voor het eerst Jean-François Gillet aan. De doelman werd maandag pas officieel voorgesteld door Standard en speelde al direct een helft. Daarin hield hij meteen de nul.

De elf voor de rust: Hubert, Goreux, Scholz, Arslanagic, Andrade, Trebel, Touré, Edmilson, Dossevi, Yattara en Santini.

De elf na de rust: Gillet, Fai, Mmaee S., Laifis, Fiore, Enoh, Cissé, Badibanga, Miya, Emond en Tetteh