Degryse verrast met vervanger voor Vermaelen: Als hij nu geen kans krijgt

Degryse verrast met vervanger voor Vermaelen: "Als hij nu geen kans krijgt"

30-06-2016 21:06

De Rode Duivels moeten het vrijdag tegen Wales opnemen zonder de geblesseerde Jan Vertonghen en de geschorste Thomas Vermaelen. Bondscoach Marc Wilmots verklaarde al dat Jordan Lukaku de nieuwe linksachter wordt, maar wie zal centraal in de defensie mogen aantreden? Analist Marc Degryse kiest alvast voor een verrassende naam.

Degryse beweert op de website van Het Laatste Nieuws dat hij Christian Kabasele zou opstellen als vervanger van Vermaelen. "Er zijn drie mogelijkheden: Laurent Ciman, Jason Denayer of Kabasele. Ik zou voor die laatste gaan. Hij heeft bij Racing Genk een heel jaar links in het centrum gespeeld en toonde veel maturiteit. Het zou zijn debuut zijn op een groot toernooi, maar Denayer en Ciman zijn zeker niet beter."

De bondscoach heeft echter nog maar weinig gepraat over de verdediger van Genk. Hij liet wel al de namen van Denayer en Ciman vallen. "Dat kan ook een afleidingsmanoeuvre zijn" vertelde Degryse daarover. "Het zou zeker niet de eerste keer zijn. Kabasele is klaar voor de opdracht. Hij was toch de vervanger van Nicolas Lombaerts. Als hij nu geen kans krijgt, wanneer dan wel?"