KBVB wil met Wilmots spreken over de toekomst: Gaan er niet flauw over doen

KBVB wil met Wilmots spreken over de toekomst: "Gaan er niet flauw over doen"

26-06-2016 13:09

Blijft Marc Wilmots ook na het EK nog bondscoach van België? Dat is de vraag die heel wat supporters beantwoord willen zien. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker wil daar nog geen uitspraken over doen, maar beweert wel dat er een evaluatie zal komen.

"Ik heb altijd gezegd dat we principieel nog een overeenkomst hebben tot 2018", klinkt het in De Zevende Dag. "Maar we gaan er niet flauw over doen. Net zoals na elk groot toernooi zal er een evaluatie plaatsvinden."

"Ik denk dat Marc na het toernooi ook zal nadenken over zijn toekomst. Dat gaan wij ook doen. Wij gaan ervan uit dat we langer met elkaar doorgaan, maar we zullen wel zien hoe het evolueert", aldus De Keersmaecker.

Geheimzinnig
Eerder deze week deed de bondscoach nog geheimzinnig over zijn toekomst. Hij verklaarde al te weten wat hij na het EK zal doen, maar wou niet vertellen of hij bondscoach blijft of niet. Raar vindt De Keersmaecker dat niet. "Dat is zijn zaak. Iedereen handelt zijn zaken af zoals hij wil."

Op een vertrek bereidt de KBVB zich nog niet voor. "Er worden nog geen stappen in één of andere richting gezet. Maar we houden wel met alle mogelijkheden rekening. Je moet voorbereid zijn", besluit de bondsvoorzitter.