'Sevilla forceert dan toch doorbraak in dossier Praet'

'Sevilla forceert dan toch doorbraak in dossier Praet'

24-06-2016 10:42

De Spaanse sportkrant Estadio Deportivo pakt vrijdag uit met een opmerkelijke voorpagina. Die wordt gesierd door Dennis Praet, die zijn transfer naar Sevilla nu toch dichterbij ziet komen.

Volgens die krant is het verschil in vraagprijs en aanbod ondertussen gezakt naar twee miljoen euro. Aanvankelijk wilde Sevilla amper 6 miljoen euro betalen voor de Leuvenaar, een bedrag dat werd weggelachen door het bestuur van Anderlecht. Daar rekent men op 10 miljoen euro, misschien zelfs iets meer. Vader Praet krijgt namelijk 20% van het transferbedrag toegestopt, iets dat hij kennelijk niet wil opgeven om de transfer te vergemakkelijken.

Sevilla is al een tijdje de droombestemming voor Praet, ook al is er eveneens interesse uit Italië en Engeland. Van Holsbeeck probeert al enkele weken te onderhandelen met de Spaanse club, maar dat schiet voorlopig niet goed op. De geruchten dat Anderlecht de piste van Sevilla volledig verlaten heeft zijn echter onjuist. Praet zelf kijkt ondertussen de kat uit de boom en denkt zelfs aan blijven.