Praet hoeft niet per se te vertrekken: Er waait hier een nieuwe wind

Praet hoeft niet per se te vertrekken: "Er waait hier een nieuwe wind"

24-06-2016 06:58

Dennis Praet zou het niet erg vinden om nog een jaartje bij Anderlecht te blijven. De voormalige Gouden Schoen leek deze zomer met zekerheid te vertrekken bij de Belgische recordkampioen, maar onderhandelingen met geïnteresseerde clubs verlopen moeizaam. Praet zet de deur voor een verlengd verblijf alvast op een kier.

"Er waait hier een nieuwe wind", valt Praet op in Het Laatste Nieuws. "Ik ben hier nog steeds gelukkig." De middenvelder kan rekenen op interesse van onder meer Sevilla FC, Southampton en Sampdoria Genoa, maar die ploegen willen voorlopig niet aan de vraagprijs voldoen. "Drie geweldige clubs", oordeelt hij.

"Ik heb altijd gezegd dat het technische aspect van La Liga het meest bij mijn stijl aansluit, maar ook de Premier League en de Serie A zijn topcompetities", vindt Praet. "Ik wacht nog steeds op een akkoord, maar als dat er niet komt blijf ik met plezier nog een jaar in Anderlecht." De 22-jarige spelverdeler heeft nog een contract voor één seizoen in Brussel.

"Daarom zal de club mij normaal gezien willen verkopen", denkt de Gouden Schoen van 2015. "Ik speel nu vijf jaar in het eerste elftal van Anderlecht, dus ik heb enorm veel goesting in een nieuwe uitdaging. Anderzijds heeft Anderlecht het volste recht die prijs van tien miljoen op mijn hoofd te plakken als het denkt dat ik zo veel waard ben."