'Schotse Hearts plukt Belgische verdediger weg uit Jupiler Pro League'

'Schotse Hearts plukt Belgische verdediger weg uit Jupiler Pro League'

11-06-2016 11:25

Faycal Rherras lijkt de Jupiler Pro League spoedig in te gaan ruilen voor de Schotse Premier League. De verdediger van Sint-Truiden staat op het punt om een contract te tekenen bij Heart of Midlothian FC. Eerstdaags zou de overgang bevestigd moeten worden.

BBC is alvast overtuigd dat de transfer binnenkort beklonken wordt. Rherras is een 23-jarige linkerflankverdediger, die het voorbije seizoen 28 keer in actie kwam voor Sint-Truiden. De Kanaries plukten de Belg met Marokkaanse roots in 2014 weg bij tweedeklasser Visé. Ondanks zijn ruime aantal speelminuten laat STVV Rherras nu toch vertrekken.

Bij Hearts heeft Rherras alvast vooruitzichten op Europees voetbal, aangezien de Schotse club zich wist te kwalificeren voor de voorrondes van de Europa League. Hearts eindigde vorig jaar als derde in Schotland, al was dat wel op liefst 21 punten achterstand van het ongenaakbare Celtic. Overigens haalt de club naar alle waarschijnlijkheid ook een nieuwe aanvaller in huis: Conor Sammon komt over van Derby County.