De Witte reageert strijdvaardig op schadeclaim van Club-supporters

De Witte reageert strijdvaardig op schadeclaim van Club-supporters

28-05-2016 07:27

De fans van Club Brugge hebben vrijdag een schadeclaim ingediend tegen AA Gent en Anderlecht. Ze nemen het niet dat beide clubs hun stadion hebben gebouwd met staatssteun, en willen dat ze dat geld teruggeven. Gent-voorzitter Ivan De Witte was dat uiteraard niet doen.

In Het Nieuwsblad reageert de Gentse voorzitter op de toch wel opmerkelijke aanklacht.  "We gaan niet over één nacht ijs, maar we zijn aan het bekijken hoe we kunnen reageren. Want ik kan je verzekeren dat we dat ten gepaste tijden op gepaste wijze zullen doen", kondigt De Witte aan in zijn eerste reactie. 

De fans van Club klopten aan bij topadvocaat Walter Van Steenbrugge, die de zaak maandenlang heeft onderzocht. Hij gebruikte daarvoor niet alleen informatie uit de media, maar vroeg ook officiële documenten op bij de overheid. Het Laatste Nieuws spreekt van een goed onderbouwde zaak, Club maakt kennelijk een goede kans om die zaak te winnen. De zaak kan echter wel jarenlang aanslepen voor er een definitieve beslissing wordt genomen.