'Club-fans openen de aanval op Anderlecht en Gent met grootste schadeclaim ooit'

'Club-fans openen de aanval op Anderlecht en Gent met grootste schadeclaim ooit'

27-05-2016 07:41
3

Voor het eerst in de Belgische voetbalgeschiedenis gaat een handvol fans de strijd aan met twee topclubs. Enkele supporters van Club Brugge vinden dat er 255 miljoen euro aan belastinggeld onrechtmatig is uitgegeven of beloofd aan AA Gent en Anderlecht voor hun stadions. De grootste schadeclaim ooit in ons voetbal.

Het Laatste Nieuws meldt dat de Club-fans een aardige kans maken om de zaak te winnen. Het kon de klachten inkijken en stelde vast dat alle claims sterk onderbouwd zijn. ''Advocaat Walter Van Steenbrugge verzamelde maandenlang informatie via media, maar vroeg ook officiële documenten op bij de overheid. Zowel de zaak tegen AA Gent als die tegen Anderlecht is daardoor vrij solide'', zo schrijft de krant.

De Europese Unie staat niet bekend als de snelste beslisser en dus kan deze zaak een kwestie van maanden of zelfs jaren worden. Als de EU meestapt in de redenering van de Club-fans, dan heeft dat mogelijk grote gevolgen voor Anderlecht en AA Gent. Voor Gent in de vorm van terugbetalingen of boetes, bij Anderlecht in de vorm van vertraging met de bouw van het Eurostadion.