'Vijf (voormalige) Lokeren-spelers zijn verwikkeld in passiemoord'

'Vijf (voormalige) Lokeren-spelers zijn verwikkeld in passiemoord'

19-05-2016 08:27

Het zijn nare tijden voor vijf (ex-) spelers van Sporting Lokeren. Ze worden genoemd in een moordzaak, zij het niet als verdachten. Ze zouden in het verleden seksueel contact hebben gehad met een in 2013 vermoorde vrouw. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het slachtoffer, de 48-jarige Ann Ryckebusch, werd op 18 mei 2013 van het leven beroofd door haar ­geheime minnaar Jan Bontinck. Volgens de schuldige sloegen zijn stoppen door nadat de vrouw had gezegd dat Afrikanen beter zijn in bed.

Na uitgebreid onderzoek naar de telefonische contacten van de vrouw, kwam aan het licht dat ze en nauwe relatie had met vijf spelers van Afrikaanse afkomst bij Lokeren, afkomstig uit Ivoorkust en Guinee. Eén van die vijf behoort nog steeds tot de kern. De om het leven gebrachte vrouw had tussen 2000 en 2013 seksueel contact met die spelers, weet Het Laatste Nieuws.

Het slachtoffer werkte als onthaalbediende in de Mercedes-garage, waar Lokeren-spelers hun auto binnenbrachten voor onderhoud. Alle vijf de spelers werden intussen ondervraagd en gaven toe seksuele contacten te hebben gehad met Ryckebusch. Ze werden door het ­gerecht evenwel niet in verdenking gesteld en hebben voor alle duidelijkheid niets te maken met het misdrijf op zich.