Lukaku bezorgt KV Oostende in extremis de drie punten met laat doelpunt

14-05-2016 21:54

KV Oostende heeft een goede zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. De thuisploeg kon in extremis nog de winst veilig stellen tegen KRC Genk. De linksachter scoorde in blessuretijd de 2-1 voor de kustploeg.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Franck Berrier kon de bal niet in doel doen belanden. Marco Bizot hield met een knappe redding de bordjes gelijk. De bezoekers kwamen gaandeweg wel meer in de wedstrijd en eisten de bal op.

Genk probeerde het voetballend op te lossen. En dat loonde. Halfweg de eerste helft werd het eerste doelpunt van de avond gescoord. Kapitein Thomas Buffel opende de score op aangeven van Alejandro Pozuelo. Hij wist Didier Ovono te verschalken met een overhoekse trap.

KVO keert terug
De thuisploeg acteerde na de pauze beter dan voor de rust. Genk loerde op de counter en kreeg de beste kansen. Neeskens Kebano kreeg dé kans op de 0-2, maar zag zijn schot alsnog afgeblokt worden. Ook Knowledge Musona kreeg nog een goede kans voor KVO. Hij zag zijn poging op de doellijn gekeerd worden.

Twintig minuten voor tijd kon Musonda de fans van KVO toch doen vieren. Yassine El Ghanassy kreeg na een prima actie op links de bal tot bij de aanvaller. Die verschalkte Bizot met een lage schuiver en scoorde de verdiende gelijkmaker. Jordan Lukaku kon uiteindelijk nog voor het winnende doelpunt zorgen. In blessuretijd maakte hij de 2-1.