Vital Borkelmans verdedigt zijn zoon: Fanatieke supporters maken fouten

Vital Borkelmans verdedigt zijn zoon: "Fanatieke supporters maken fouten"

13-05-2016 13:15

Het was begin dit jaar groot nieuws: de zoon van Vitel Borkelmans die een hooligan was bij Club Brugge. Vader Borkelmans heeft lang niets willen zeggen, maar in De Standaard maakt hij duidelijk wat hij van de situatie vindt.

Zoon Jelle zit in ieder geval bij de harde kern, maar zijn vader vraagt zich of dat zo'n groot probleem is. "De meeste van die mannen zijn schitterende kerels, hardwerkende gasten voor wie het voetbal een uitlaatklep is. Ik begrijp waarom Jelle door die microbe gebeten is, Club is ook míjn ploeg. Fanatieke supporters maken fouten, maar zijn het daarom allemaal slechte mensen? Of hooligans? Ik heb met veel supporterskernen goede contacten, ook met die van Antwerp, Beerschot, Anderlecht. De zware mannen van toen hebben nu vrouw en kinderen."

Jelle werd een paar maanden geleden voorlopig vrijgelaten, Vital hoopt dat de zaak een stille dood sterft. "Kijk, Jelle laat zich makkelijk... hoe zou ik het zeggen: meeslepen. En wat gebeurd is, is gebeurd. Maar ik heb hem maandag, op zijn verjaardag, gezien en hij zag er goed uit. Hij is zeven kilo bijgekomen, hij werkt, hij heeft een fijne vrouw, die binnenkort gaat bevallen. Hij verdient een nieuwe kans."