Zoon van de assistent-bondscoach dirigent achter Brugs hooliganisme?

Zoon van de assistent-bondscoach dirigent achter Brugs hooliganisme?

16-01-2016 07:03

Jelle Borkelmans, zoon van assistent-bondscoach Vital, is één van de acht personen die werd aangehouden voor het hooligangevecht bij Club Brugge. De 27-jarige Jelle was betrokken bij het incident waar één zwaargewonde viel.

De arrestatie van Borkelmans kwam er na de vrijgave van bewakingsbeelden van een gevecht tussen ongeveer dertig Brugse hooligans en een paar supporters van Napoli. Borkelmans zou de voorbije jaren een leidinggevende rol hebben gespeeld in het voetbalgeweld van de harde kern van Club Brugge. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Hij dirigeert, maar maakt zijn handen niet altijd vuil", klinkt het vanuit zijn nabij omgeving. "Dankzij zijn connecties is hij er geregeld in geslaagd om uit handen van politie en gerecht te blijven of een stadionverbod op te lopen." Vital Borkelmans is niet te spreken over de acties van de politie. "Ik spreek zeker niet goed wat er toen in Brugge gebeurd is. Maar ik vind wel dat de politie met overdreven machtsvertoon bij mijn zoon is binnengevallen."

"Zij hebben mijn zwangere schoondochter zonder meer opzij geduwd, hebben mijn zoon een verduisterde bril opgezet en hem manu militari in een combi geduwd waarin de muziek keihard stond. Het draait om een vechtpartij, niet om feiten van terrorisme. En op de beelden van de vechtpartij is mijn zoon niet herkend."